4 de maig 2012

Coses necessaries que no calien a Marco Polo

Els teclats xinesos i pinyin instal·lat al móvil i al iPad, un compte VPN per poder accedir a on calgui malgrat la Gran FireWall, les millors Apps per traduir des de veu, pinyin o hanzi. Si t'oblides uns mitjons, els pots comprar a la Xina, que es a on segurament els han fet. Altres coses com una targeta de telefon local, per a que des de casa et puguin trucar per Skype encara que no estiguis connectat, o un dispositiu per traducció sense estar connectat, s'han de comprar alla.
Semblen tonteries, Marco Polo no va necessitar res d'això, pero una comunicació intel·ligible amb el proper i barata amb el llunya ajuda.
Cal per exemple per saber si un estranger pot anar en vaixell de Fuzhou a la illa de Matsu (Taiwan) i si amb això perd una entrada del visat. L'únic que et pot respondre es un altre viatger que des d'un Foro com el de la Lonely Planet ho hagi intentat fa poc.
Es mes romàntic que un altre viatger canviï informacions amb una cervesa pel mig, però cal estar preparat per les dos maneres de comunicar.



2 comentaris:

  1. Bon viatge!
    Et seguiré amb interés.
    I el tema dela endolls? Tipus USA, anglès, Espanyol?

    ResponElimina
  2. Que vagi molt i molt bé el viatge! Un petonet!

    ResponElimina