25 d’oct. 2012

Els millors i pitjors albergs. Quan les noticies eren en paper


Malaka es una mica tronat, com correspon a una ciutat que va tenir el seu moment d'esplendor fa 500 anys i ara viu del turisme.
Va encarregar la reconstruccio del centre historic protegit per la UNESCO a un politic local, que tambe era Mister Malasia i despres Mister Asia. En la escultura que es va fer en un dels carrers protegits explica els seus merits com a urbanista i culturista. No es broma. Es ell i en 4 idiomes i 3 alfabets.



El New Straits Times es el diari en angles de Malasia. Es com els diaris de avans, amb moltes pagines i suplements. A la seccio de anuncis per paraules no hi ha la part de Contactes, pero la de Ofertes de treball es extensa. Les principals noticies son:

El Banc Mundial ha promogut Malasia al numero 12 de millors paisos per fer negocis en el mon. Diuen que Singapur es el primer i que Indonesia el 128.

El Celtic de Glasgow esta trist perque ha perdut al ultim minut amb ... El Barça. Els anglesos, perdo per referir-ho a Glasgow, es venen be.

Una parella va ser enxampada per la autoritar en actitut deshonesta en un lloc public. Es va emprenyar i va fer un blog amb imatges poc edificants d'ells mateixos. La editorialista ho va trobar indigne perque avergonyeix a la seva familia. La culpa es de la televisio i les xarxes socials. Igual que els que van a Indonesia a casarse amb noies d'alla, o es casen amb gais fora de Malasia. Com la periodista te nom xines, creu que aixo esta malament perque posa en compromis el nom de la familia, no per el fet en si.

Dema es la festa del sacrifici i es festa oficial. Un anunci a pagina complerta d'una ONG islamica explica que Abraham va sentir veus que li van dir que mates al seu fill i quan anava a fer-ho, Deu li va dir que no ho fes, que mates un corder i el va felicitar. Dema ho celebrem, encara que si ara algu sent veus i vol matar al seu fill dirien que es esquizofrenic.

L'altra noticia es la llista reduida que segons el diari, ja hi ha per substituir a Sir Alex Ferguson com a Manager del Manchester United: Guardiola i Mourinho. Aixo si que es un rumor!!!

L'alberg de Malaca una porqueria per 5€ la nit. A la porta un recordatori de que España continua siguent un pais amb un problema intern a resoldre. Cal fixar-se en les banderes.



En canvi, l'alberg de Kuala Lumpur una meravella per 10€ la nit en dormitori de 4, compartit amb dues canadenques i 1 xile.
En Mauricio, el xile, acaba d'arribar de Sydney. Ha treballat un any a Australia perque xile te un conveni reciproc que permet als joves xilens anar a treballar un any a Australia. En quasi totes les feines. La majoria de la Comunitat Europea ho te, pero no España, Suissa o Austria. Segons li han dit amics seus, per motius diplomatics o de falta de reciprocitat. Ara segueix viatge per Asia i Mexic fins a tornar a Xile, pero despres vol tornar a Australia. Li dono algun consell i em diu que el seu pare li diu el mateix. Li pregunto les edats. Ell 28 i el pare 56, com jo.

Per viatjar cal portar taps per les orelles. L'alberg te molta marxa i al terrat hi ha un bar amb vistes meravelloses, a les Torres Petronas, que per uns anys eren les mes altes del mon.
Com que el monso ja ha arribat i avui ha plogut molt, tambe es veuen rates per carrers i taulades.



Kuala Lumpur impresiona. Des de l'estacio d'autobusos central es veu tot nou i molt en construccio. Un formigueix de gent agafant buses i metros, i tots molt joves. Molts llegint i escrivint en dispositius mobils.

Un bon amic que te un blog tecnologic que recomano, deia avui que la gran paradoxa es perque cauen tant les vendes de PC i creixen les de dispositius mobils a pesar de la crisi.
Li he escrit dient que penso que la facilitat que tenen per als caracters xinesos els dispositius amb pantalla tactil i Apple iOS o Android, fa que siguin inmillorables per als joves orientals. Que son el sector de la societat que creix mes. Ho se perque em van molt be a mi per seguir el curs de xines durant el viatge.

1 comentari:

  1. Hola Alfons!

    M'he estat llegint els teus post dels llocs pels quals jo també he passat i pels que tinc pensat passar-hi.

    M'ha fet molta gràcia especialment el teu post de Melaka, perquè vaig estar al mateix hostel que tu!!! Jo també tinc la foto de la bandera espanyola tatxada perquè vaig pensar que algun català o basc hi havia estat abans!

    D'altra banda, deuries conèixer el Sean, oi? Quin paio més peculiar...a les 10h del matí ja tenia un parell de cerveses a la mà!!

    Doncs res, simplement volia comentar-te això.

    Molts records!
    Marcel

    ResponElimina