17 d’oct. 2012

Tots els viatges comencen en un llibre

Perqué les illes d'Indonesia i Malasia?.

Per raons antigues.
Els meus darrers viatges han sigut al sur de la Xina i a Turquia.
La ruta de les espècies, com la de la seda relacionen aquests països i la influència de la Xina hi és molt gran. Algunes de les illes, com Borneo, Sulawesi o Papua tenen poblacions en el paleolític

Per raons modernes.
Singapur, Jakarta o Kuala Lumpur son algunes de les ciutats que defineixen els canvis del mon actual. Hi ha qui diu que el proper centre del mon passarà per l'estret de Malaca, a tocar de les tres ciutats. Indonèsia és el quart païs més poblat del mon, Singapur te 4 idiomes oficials: Mandarí, anglés, tamil i malai. Totes les grans religions i tradicions hi son presents.

Un període sabàtic se sap quan comença, pero no quan acaba, i cal aprofitar-ho.
En transports locals i viatjant com ho fan els més joves d'aquets països. Fent un esforç amb els idiomes locals, per cortesia. Es la millor manera de coneixer el païs i la seva gent.
Crec que els canvis en el blog fan més fàcil enviar comentaris, sempre son agraïts.

El viatge comença diumenge volant a Doha i Singapur. La primera sorpresa es que els vols al Orient des de Barcelona no pasen per Madrid. Amb companyies europees cal anar al païs d'Europa que fa de "Hub", pero cada cop hi ha més companyies asiàtiques que utilitzen Barcelona com destí directe.
Serà una de les sortides de la crisi actual si podem posar-hi un metro o tren als passatgers i mercaderies que arriven.

Bon viatge i fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada