7 de maig 2013

Recapitulació del viatge des del país Tamil




Escric des de Madurai, capital espiritual de Tamil Nadu, estat amb 63 milions de persones i una de les personalitats més diferenciades de la India. Cal pensar que el Tamil és un dels 4 idiomes oficials de Singapur, junt amb el anglés, xinés i malai. Tota la cultura hindú present a Angkor Wat i a Bali és d'origen Tamil.


Amb el 40% del viatge ja fet, es pot fer un primer resum de dades que poden ajudar a futurs viatgers.
Comentaré sensacions sobre menjar, dormir, transports i entrades.
El menjar és complexe i molt barat. Si t'adaptes al menjar indi, perfecte.


Aquest ha sigut el meu esmorçar d'avui en arribar del tren al hotel.
Puré de llegums, pasta d'arroç, boles de verdures fregides i una mica de dolç barrejant fruits secs trinxats i sucre. Salsa picant per posar a voluntat i café. L'esmorçar és abundant per els indis. A les ciutats grans i als hotels cars tens la opció d'un esmorçar occidental amb torrades i mantega.



Per dinar avui dos tiffin, que son com tapas de fregit. En un cas de patata i verdures i en l'altre de ceba. El preu total 15 cèntims d'euro. L'aigua mineral i un suc de magrana posterior, més cars.


El restaurant i el meu company de "taula" al.lucinant amb la tablet. No li vaig deixar tocar la pantalla.


Per sopar, al restaurant que està a la terrassa del millor hotel del barri. Grans vistes, aire fresc i pantalla gegant per veure el cricket. Pollastre al curry amb arroç, chapata i un lassi que es un yogur gelat amb plàtan. Tot plegat 5€. La primera cervesa en 4 dies, 4€. Perqué els restaurants vegetarians, que son tots els de carrer i baix cost, no tenen alcohol.
Hi ha hostals baratos, però no estan accesibles per TripAdvisor, Booking o HostelWorld. La informació de la LonelyPlanet estàn bé. Pots trobar llocs a 10€, però cal telefonar per reservar o jugarsela. Tots els que pots reservar per Internet estàn cap els 20€, Com el que estic avui. Des del terrat és veuen les torres del temple i moltes antenes de comunicació.
Al solar buit del cantó, en lloc de jugar-hi al cricket, hi ha un altre temple.


Les nits a 30º i la refrigeració és per ventilador. L'aire acondicionat incrementa els preus en un 50%. Taxi, tren o hotel. Al reservar-ho cal aclarir AC or non AC.
Tots els hotels tenen WiFi, normalment desde la recepció. Els InternetCafe no tenen WiFi i si vols fer alguna cosa que necessiti micròfon, l'has de portar tu i probar un a un els ordinadors disponibles a veure si algún ho soporta. Ho he hagut de patir per unes probes de Xinés de la UOC que necessitaven micro.



L'entrada a la majoria de monuments costa 1 o 2 €, però quasi sempre has d'anar descalç. Avui al inmens temple de Sri Meenakshi més d'una hora, incloent troços de carrer. Els mitjons, les armes o les tablets, prohibits.


El millor transport per ciutat és el rickshaw, també anomenat tuktuk. Basicament una moto sense motor d'arranque. Arrenca amb una palanca. Per anar endarrera has de baixar i empenyer, però son els amos del carrer.
Si el preu és massa baix, cal desconfiar perque et fan parar en algunes botigues i et diuen "favor per favor", entra i surt sense comprar res. Si t'enrolles bé, la segona negociació al preu és en quantes botigues acceptes que pari. Fins que et canses i dius que "no shops" i canvies de tuktuk.
Les aceres no existeixen perque el paviment es una cursa d'obstacles. El que està bé, està ocupat per motos o per artesans i botiguers que han ocupat un lloc buit. Cal caminar al cantó dels vehicles, que majorment son motos, autobusos o tuktuks.

2 comentaris:

  1. Hola Alfons! Vaig llegint el blog, m'arriben els avisos per mail, i no vegis quina enveja! M'encantaria estar aquí menjant pollastre al curry!!!! Què fort que prohibeixin les tablets! Aprofita al màxim! Per aquí, tot va bé! Una abraçada! Estefania

    ResponElimina
  2. Josep LLuís Perez Montes8/5/13 00:30

    Demà et trobarem a faltar al Renoir, però ja ensalivem les anecdotes que contaras a la tornada amb patates braves i bona companyia al carrer Floridablanca. Una forta abraçada des del Passeig de Sant Joan, temperatura exterior a les 00.30 hores: 19,6 graus.

    ResponElimina