21 de febr. 2014

Iran durant el Carnestoltes

Demà, dissabte 22 de febrer, la Conxita i jo marxem a Iran. Volem amb Pegasus Airlines, una Low Cost turca que arriba a Tehran via Istanbul. L'intenció és viatjar en busos i potser tren des de Teheran a Shyraz, parant a Kashan, Isfahan, Yazd, Persepolis, Pasargarda i el que puguem en tant poc temps. No podrem anar a llocs tant interessants com Azerbaijan iraní i ciutats com Tabriz o les valls del mite dels assassins d'Alamut, la regió del Khorrasan i la ciutat de Mashad, la més sagrada del chiisme iraní, per a la que cal travessar un dels dos grans deserts d'Iran i que està massa a prop del Afganistan i Pakistan. Tampoc podrem pujar al Damavend, la muntanya més alta del país, 5.671m, fàcil però ara encara amb massa neu.

Ens perdem per poc el Now Ruz, l'any nou persa i principal festa del país, molt anterior a l'arribada del Islam, i que comença amb la primavera. Hi serem durant el Carnestoltes, que allà no es celebra, però que permetrà a la Conxita lluír el vel i vestit llarg que haurà de portar sempre.
Tornem el 9 de Març, Dia Internacional de la Dona, i suposo que la Conxita, tipa d'haver de caminar 3 passes darrera meu, ho agrairà. Bromes a part, em sembla que el pais està canviant i que moltes de les coses que s'han viscut aquests darrers anys, ja no hi són. Espero poder explicar-ho en el blog. Si hi ha problemes en les connexions Internet, ho faré al tornar.
De moment, avui s'ha de celebrar amb pernil i vi, com a despedida dels plaers prohibits les properes dos setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada